"The Last of Us" avsnitt 3 Sammanfattning: Bill och Frank

“The Last of Us” avsnitt 3 Sammanfattning: Bill och Frank

Den sista av oss avsnitt 3 sändes på HBO och HBO Max på söndaghämtar med Ellie och Joel (Bella Ramsey och Pedro Pascal) när de vidtog följande åtgärder förra veckans tragiska förlust. Deras uppdrag: få Ellie till rebellgruppen känd som Eldflugorna, på grund av hennes immunitet mot svamp som har förvandlat mycket av befolkningen till vilda kannibaler.

Förhoppningen är att de kan replikera Ellies motstånd och återställa världen. De behöver en bil för att fortsätta sin resa, så de måste stanna hemma hos Joels kompis Bill (spelad av Parker och rekreation skådespelare Nick Offerman) – en karaktär vars grinighet och överlevnadstendenser spelarna i otroligt PlayStation-spel som inspirerade showen kommer att minnas alltför väl.

Det förbereder dig inte för avsnitt 3:s hjärtskärande berättelse. Låt oss dyka in.

spoiler varning

Bill den överlevande

En tillbakablick avslöjar hur Bill lyckades undvika att bli indragen i en karantänzon av den amerikanska militären efter utbrottet i september 2003. Hans paranoida antiauktoritära tendenser fungerade till hans fördel, och han gömde sig när hans grannar fångades i svep (en hemsk massgrav Ellie och Joel upptäcker 2023 tyder på att de alla dödades).

“Inte idag, din nya världsordning jackboot-jävlar”, säger han efter att soldaterna inte lyckats hitta hans gömställe i underkällaren.

En skäggig Nick Offerman gör ett seriöst uttryck som Bill från The Last of Us

Bill kliver ut i en förändrad värld.

HBO

Förmodligen till det bästa, eftersom Bill hade en arsenal av vapen och verkade helt redo för en belägring. Han finner sig själv som stadens enda kvarvarande invånare och går beslutsamt för att befästa sin plats med fällor och samla förnödenheter för att leva ett ensamt liv i lyx när världen utanför faller samman.

Det såg verkligen ut som en saftig biff också.

Kärlek i mörkret

2007 verkar Bills livsstil ha tjänat honom väl – han ser ungefär likadan ut fyra år efter utbrottet. Hans ensamma tillvaro förändras för alltid när Frank (Murray Bartlett)en överlevande från Baltimores karantänzon, faller i en fälla utanför sin omkrets.

Frank visar sig vara en helt underbar kille som lyckas bryta ner Bills känslomässiga väggar (med lite hjälp från Linda Ronstadt). Paret blir förälskade — förvandlingen i Offermans framträdande är fantastisk — och bygger ett liv tillsammans trots deras olika personligheter.

De blir till och med vän med Tess och Joel genom åren, har smugglarna över för en måltid och kommer överens om att arbeta tillsammans. Tess och Frank slog omedelbart till, medan de mer allvarliga Joel och Bill finner en ömsesidig respekt.

2010 attackerade anfallare staden – något som Joel varnade för att Bill skulle hända. Det befästa försvaret håller i sig, men Bill blir skjuten och överlever bara för att Frank är här för att lappa ihop honom.

En blöt Murray Bartlett har ett bekymrat uttryck som Frank i The Last of Us avsnitt 4

Frank räddar Bills liv efter anfallare.

HBO

När vi hoppar till 2020 upptäcker vi att Frank har lidit av stora hälsoproblem genom åren och har förlorat det mesta av sin rörlighet. Han är rullstolsbunden, och det är tydligt att han kämpar för att använda sina händer också. Det verkar som han lider av ALS eller FRÖKENmen författaren Craig Mazin sa att de avsiktligt lämnade Franks åkomma oklart på programmets officiella podcast. Bill är en kärleksfull vårdgivare som hjälper sin partner att ta sina piller och ta sig runt.

Ömma sista stunder

En morgon 2023 vaknar Bill av att Frank sitter bredvid honom. Efter att ha accepterat att det inte finns något sätt att behandla hans sjukdom, erkänner han att han tillbringat större delen av natten på att gå upp ur sängen och informerar Bill att det är hans “sista dag”.

“Ge mig en bra dag till … ta mig till butiken, där jag ska välja kläder åt oss. Du kommer att bära vad jag ber om, och vi gifter oss. Och du kommer att laga en utsökt middag.” säger han innan han tar upp sina piller ur fickan. “Och du ska krossa allt detta, lägga dem i mitt vin. Jag ska dricka det. Då ska du ta mig i min hand, föra mig till vår säng och jag ska somna i din famn.”

Nick Offermans Bill sitter vid ett piano och tittar fåraktigt upp på Murray Bartletts Frank i The Last of Us avsnitt 4

Bill och Franks band varar till slutet.

HBO

Bill kämpar för att acceptera Franks beslut, men håller till slut med. Deras sista timmar tillsammans utspelar sig i ett vackert, rörande montage. Jag gråter inte; du gråter.

När vinet väl är upphällt följer Bill Franks dödliga begäran. Men Bill avslöjar också att han hade gjort samma sak med sitt eget vin – och dömt sig själv till samma öde. Bill trycker ömt in Frank i deras rum och scenen bleknar till svart.

Bella Ramseys Ellie sitter bredvid ett träd i The Last of Us avsnitt 4

Ellie är den som upptäcker Bills sista ord.

HBO

Till slut anländer Ellie och Joel till huset och upptäcker en lapp från Bill som förklarar vad som hände (“Till vem som helst, men förmodligen Joel”).

“Jag brukade hata världen och jag var glad när alla dog. Men jag hade fel, för det fanns en person värd att rädda”, står det att läsa. “Det är vad jag gjorde, jag räddade honom, sedan skyddade jag honom. Det är därför män som du och jag är här: vi har ett jobb att göra. Och gud hjälpa alla jävlar som står i vår väg.”

Han säger åt Joel att använda sina vapen och utrustning för att hålla Tess säker, vilket tydligt slår Joel hårt. Duon tar Bills bil och ger sig ut på vägen för att hitta Joels ex-Firefly-bror Tommy i Wyoming (med Ronstadts låt från 1970 Long Long Time som startar deras resa).

Ett annat öde

Räkningar spelets motsvarighet är inte alls lika känslomässig karaktär. Han är fortfarande en skicklig survivalist som har barrikaderat sig i sin stad med en mängd olika fällor, men vi får inte alls lika många tips om hans underliggande värme.

Han räddar Ellie och Joel från en svärm av smittade, men önskar genast att de försvinner. Ellie och Joel ingår en orolig allians med honom för att skaffa bilen de behöver för att fortsätta sin resa, och kämpar smittade för att nå ett fordon.

De lyckas med det här uppdraget och låter Ellie och Joel köra in i solnedgången (tills det går hemskt fel igen) och Bill att återvända till sin isolering. Så hans öde är oklart, till skillnad från i showen.

Bill pratar med Joel i The Last of Us Part 1

Bill och Joel har ett spänt förhållande i spelet The Last of Us.

PlayStation

Bill anspelar på sin relation med Frank i en av många arga kommentarer.

“En gång i tiden hade jag någon som jag brydde mig om. Det var en partner. Någon jag var tvungen att ta hand om”, säger han. “Och i den här världen är den typen av skit bra för en sak: att få dig dödad. Så, vet du vad jag gjorde? Jag förstod i helvete. Och jag insåg att det bara måste vara jag.”

Bill och Franks sexualitet uttrycks aldrig i spelet, men det föreslås av en gayporrtidning Ellie upptäcker i sitt hem.

Hur är det med Frank?

Vi ser aldrig Frank levande i spelet, eftersom han och Bill hade en gräl innan Ellie och Joel kom. I slutet av sin resa genom staden upptäcker trion Franks kropp hängande i huset han hade bott i.

Vi får reda på att han hade blivit biten av någon smittad och valde att ta sitt liv i stället för att förvandlas till ett jäkla monster. Du kan också hitta en anteckning som innehåller hans sista ord.

“Tja, Bill, jag tvivlar på att du någonsin skulle hitta den här lappen eftersom du var för rädd för att någonsin ta dig till den här delen av staden. Men om du av någon anledning gjorde det, vill jag att du ska veta att jag hatade ditt mod. Jag blev trött. om den här taskiga staden och din inställda attityd”, står det.

“Jag ville ha mer av livet än det här och det kunde du aldrig få. Och det där dumma batteriet du hela tiden stönade över – jag fick det. Men jag antar att du hade rätt. Att försöka lämna den här staden kommer att döda mig. Fortfarande bättre än att spendera en till dag med dig. Lycka till, Frank.”

Aj. Bill är inte så glad över att läsa det här, så han slänger bort det. I PS5-remaken får du “In Memorium”-trofén om du plocka upp den smulade lappen (i programmet smular Joel ihop Bills lapp och slänger den åt sidan).

Innan du når Bills stad kan du hitta en smugglarsedel om Frank. Det avslöjar att han hade planerat att tyst flytta in i Bostons karantänzon efter att ha handlat med smugglaren, men aldrig lyckats. I programmet, när Bill hittar honom i fällan, säger Frank att han var på väg till Boston.

Avsnitt 4 av The Last of Us kommer upp på HBO Max nästa söndag, den 5 februari.

#avsnitt #Sammanfattning #Bill #och #Frank

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *